Τo Ζακυνθινό είναι μια σπάνια ελληνική ποικιλία με καταγωγή την Ζάκυνθο αλλά καλλιεργείται με φοβερά αποτελέσματα στην Κεφαλονιά. Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η Κική Σιαμέλη δημιουργούν πραγματικό «χρυσάφι», από παλιούς, μη αρδευόμενους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Σκληρή δουλειά στο αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις και στολίδια κατά την οινοποίηση δίνουν ένα απίστευτα εκφραστικό κρασί
Έχει απαλό χρυσαφί χρώμα, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομα του. Αρώματα κουμκουάτ, ξύσματος lime, αχλαδιού, πράσινου μήλου, ζουμερού λεμονιού αλλά και νότες αγιοκλήματος, φρυγανιάς και βρεγμένης πέτρας συνθέτουν ένα απολαυστικό σύνολο. Εκφραστικό στόμα με μέτριο σώμα και δροσιστική, λεμονάτη οξύτητα.